countdown^^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, December 22, 2011

..Christmas Greetings..

*i wish i cud have one*
hehehehehhe


a sincere wishes from me to all of you
especially to those celebrating Christmas 
have a wonderful and blessed Christmas 2011
and Happy New Year 2012




*belakang rumah ada*
perasan!
hahahahahahha


God Bless

With Love
>me<



*wink2*
heheheh

mood : Christmas mood^^

p/s : mengoplinekan diri
bizi bertarung di dapur sempena kerismas
hoho!!


..suti sikul??..

huhu...
sasatanga koleksi menjadi 
mummy

mama and etho2

Asher rai

mama kian and her son

mummy sementara
hahahahhahahaha

*gettin fat*
OMG

my fav shot^^



McD


hua3..
di kerusi pun jadila^^


ber"ekor" belon

sambil terlentang
sambil pegang tongkat
hahaha


superduper noty etho2

"jangan kacau saya! saya tingu iklan ni!"


gaya ketua kg^^

main di wheelchair si abang

ketiduran sebab tiada kawan
*jahatnya kakak*
heheheheh


memberus gigi
*main saja pun trip saja pigang berus gigi*
hahahahahha


hah??
apa??
"saya tingu iklan dulu ba"

"sa masuk sedia.. mau balik suda"
da bilang si etho^^


"muatkan kakak??"

*hahahahahahha*

"siap!!"

hohoho
inilah wajah2 yang buat suti skola sa kelam kabut
dari buat breakfast sampai la dinner
biarpun terpaksa bertarung
sa berjaya juga ba
ehehehehhehehehehehe

diala juga juara dihati sempena cuti ni
dengan rutin yang paling istimewa
bangun ditengah2 malam
meraba2
dinding
terpisat2
membuat susu
lain lagi kalo dia marah
space dia ditake over

tapi
dialah juga
yang buat sa sedar
*ada anak bukan senang*

jadi
enjoy puas2
cukup2
tapi ingat
jangan sampai sebab enjoy
mata 
hati
pegangan hidup
pegangan agama
nasihat

dicampak bulat2 pigi siring2
Oh Tidak!

untuk capai itu
yang kita tidak mau tu la yang kita perlu^^

btw
superbeb holidays ever
heheheheh

mood : kerismas dah!

p/s : macam terer pula buat susu dengan mata yang terbuka sebelah ja
wahahahhahahahahha

Wednesday, December 21, 2011

..special case to kakak montuk..

happy birthday to kakak montuk
hehehheh
itu saja pun ucapan wish sa
tidak juga panjang
pindik saja

hehehehehhehehe

p/s

jangan risau...
otomen ko sa inda lupa
ahhahahahahhahah

..Wordless Wednesday 11..




Tuesday, December 20, 2011

..life..life..life..life..

saya dan kamu
terlalu berbeza
coretan cerita perjalanan hidup
sangatlah berbeda

saya dan kamu
punyai ceritera masing-masing
punya kenangan yang berbeza
namun yang tidak membezakan kita adalah

saya dan kamu 
masih sama
kita
masih ciptaannya yang Agung
Dia adalah pencipta yang Mulia
panjatkanlah kesyukuran 
atas penciptaannya yang tidak ternilai

saya dan kamu
berbeda dari segi
jantina
ketinggian
rupa paras
kedudukan
pendapat
hatta
hati dan perasaan
tapi jangan dilupa
Dia menyayangi kita semua
tanpa syarat

saya dan kamu
punya persoalan yang bertalu-talu
namun
jangan diikutkan kata hati
kerana
takut
kelak badan binasa

saya dan kamu
hargailah peluang yang telah diberikan
jangan sia-siakan peluang itu
kerana
pisang tidak akan berbuah dua kali
dan peluang yang akan datang 
tidak pernah sama dengan peluang yang terdahulu
tetapi ingatlah
setiap kita
punyai keistimewaan dan layak diberi peluang


ya itulah dunia
dunia yang saya dan kamu pijak
itulah ceritera lakonan yang kita mainkan sepanjang hidup
tanpa kita sedari
hargailah diri kita
kerana kitalah pelakon yang hebat 
dan
kita berhak menentukan penamat bagi ceritera kita
asalkan jangan menyonsang dariNya

ya
itulah
saya dan kamu

mood : sastera ka?

p/s: otomatik ja
lain mau di taip..
lain yang keluar^^

Thursday, December 15, 2011

..spontaneous Thursday 8..

"bangga dengan Dia. sangat bangga. Thanks God"

Wednesday, December 14, 2011

..OMG 4..

mau jadi budak2 lagi la
nda mau jadi urang besar

*impian yang tidak akan berlaku lagi*

btw
tidak la ba mau jadi sampai tidak matang

hidup kena terus juga
walau apa pun yang ada didepan
kan??

erm
apa ah..
thanks mandak
ko tulung sa baaaanyak ni hari
sa suka betul
sa juga tidak sangka ko buat sampai mcm 2 skali

ko la juga yang paham keperluan rakanMu ini
hehehehe


erm
bukan susah mau cakap
kalo malas cakap
buli saja tulis
taip
nyanyi
eh nyanyi 2 cakap suda kan
kansel2

tapi mau cari ayat
perkataan
frasa
pasif ka
aktif ka
susah tau

intonasi lagi
allalala

erm

hopefully i'll get the strength soon

mood : miring2 juga sa ketawa

p/s : KeObsessan ni sangat menakutkan
kalau selebriti tepa juga
ni...

kawan selebriti pun bukan

@_@

..Wordless Wednesday 10..






Tuesday, December 13, 2011

..pikir-pikir dulu..

teda2 ba mau ditulis 
tapi kalo hobinya mimang menulis
eh3..
menaip...
biarla...
menaip saja la...

btw...

berapa hari suda sa pikir2
mau buat ka x?

even sa tau yang nanti 
siurang nanti kuciwa dengan jawapan yang saya bagi

its not that you are bad
but
am not into it

even the mama pun tau
siap bagi berjela2 berkarung2 pesanan

before she knew about this
sa sendiri pun suda decide

just wish me luck^^

mood : lapar la pula

p/s : susa jadi urang besarkan?
^^v

Sunday, December 11, 2011

..bila mama bilang..

enjoy dengan cara yang betul

itula si mama bilang

glad to have them in my life
sharing is caring
and
love one another

ehhehehe

tq mama rock

mood : speechless la pula

p/s : cakap senang la
mau buat
erei
^^

Friday, December 9, 2011

..bikin panas..

bikin panas betul kalo kena paksa2 ni
ermm
nampak sangat sa kurg a***
tapi sa suda pun explain sama ko awal2
ko x respect sa
xkan sa mau respect ko?

at least ada toleransi la ba
erm

sorry 

mood : swing hayun2

p/s : jangan paksa kalo x mau
jangan tuduh kalo x tau
jangan sayang kalo mau kepuasan sendiri saja
=="

..just realize..

erk
mimang macam ni ka kalo mencecah angka 2?
erm

banyak dan macam2 dipikir

baruku sedar
bikin takut
yang setakut2nya
dunia

[skemanya ayat]

erm

mood : guling2 ketawa

p/s : please
if am not ready dont force me
i do have the right
to choose
the best for me

^^

Thursday, December 8, 2011

..spontaneous Thursday 7..

" bila cakap pasal hati, itu abstrak. 
sangat abstrak. 
saya dan kamu ada tafsirannya sendiri. 
ada yang mau itu jadi ini
ada yang x mau jadi apa2 langsung
ada yang kejap hitam
kejap putih
kejap hitam putih
kejap rainbow

macam-macam ada.

apa2 pun
tanya dengan diri sendiri
nda la ba
hati sendiri
tanya sama orang lain"

p/s

suka dengan ayat ini

"perkhawinan merupakan suatu proses pembelajaran"

[pembelajaran apa.. kawin la baru tau]
eheheh

>perasan suda kawin<
Lols^^

sa ingat PnP saja yang guna perkataan
"merupakan suatu proses"

^^

..paling manang..

sangat manang..
wahahhahahhah

"congrates ah.. ko suda kawin pula"

ya ampun....
tulung la...

limpas la sa sana bukit padang ni kalo mcm ni

ya ampun....
guling2 lumpat2 sa ketawa oo

incik lakiku bilang
laaaaaaaama lagi mau kawin ni
erei

[perasantan bener!]

ya ampun
tulung la

mood : kesotan yang terover

p/s : wakakkakakakkaka
ada harapan mau dapat title 
PUAN SERI ni
lols

Wednesday, December 7, 2011

..bikin malu...

tu la
ko ingat
ini bandaraya kampungmu??

padan muka
tu la sepa suru 
tidak tingu
kiri kanan
atas bawah
depan belakang
segala sudut lagi
na kan
mirah2 pink2

siiikit lagi hijau
hahahahhaha

sot

mood : bengong!

p/s : ditujukan khas buat 
insan yang menaip entri ini
padan muka!

lols

Tuesday, December 6, 2011

..ayayyaya...

last suda kunun ni...
tapi belum mula pun

ndada idea ba..
baca buku pun
buku ceritera cintan cintun
berbahagia 
melambung2
kalah2 lambungan bola tampar
hahahahahahha

sebenarnya
saya mau mengarut ni
dan saya mau kasi tau
yang saya rindu sama kau
hoho
sepakah si pokemon itu??

da tau juga 2 sa rindu dia kan2??

nanti kalo balik2 bagitau dia
mirah2 blushy2 pink2 nanti

[sedia maklum suda pun dia]

hohoho

mood : mengaruts gila!

p/s : masa ko baca...
basi suda ni post...
wakakakkakakakkaka

baju gue jan lupa ya dong^^v

[peace Tul]

Monday, December 5, 2011

..ya ampun...

adala cerita yang hampir-hampir macam cerita juga
baru saja
ni numbur koling2 telipun2....
da cari urang tapi salah urang

[sbb bukan saya kan]

jadi masi kunun mencuba nasib
dan terang2an la mau menyerakapkan jala 

sa jd student Unitar?
ayoyo

[buli terima juga la kali]

tiba2
kena cakap ambil course management

ampun!

jauh2 palis2

padan muka
bejalan keriditnya

kasi ampai saja tu telipun atas mija
sbb kalo off pun
tatap kena kol balik2
ayoyoyo

mood : mengaruts

p/s : muda masih..
tadi sa bilang sa baru form 5^^
17 tahun okey^^

Friday, December 2, 2011

..too much to tell you all..

waaaaaaaaaaaa...
talampau banyak ceta actually
tapi......

sejak jadi mama winda ni
ayayayyayayyayaya

macam sa lupa suda pula menaip
[tipu yang betul-betul tipu]
hahahhahaha

bisuk penentu
kalo ok ni hari
bisuk
free suda^^

mood : rilik2

p/s : nervous suda my mama rock
sa rilik ja pun
^^

panda eyes
*sigh*